LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Bedrijven & Stichtingen

Bedrijven & Stichtingen

Wat zijn je opties?

Staat jou optie er niet bij, of is iets je niet helemaal duidelijk? Bij vragen kan je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Het starten van een onderneming

Ga je een eigen zaak beginnen? Wat gaaf, gefeliciteerd! Een tip van ons: laat je wel goed adviseren over de juiste rechtsvorm. Wij vertellen je er graag alles over.

Meer info Offerte aanvragen

Overdracht of beëindiging

Wil je het eigendom van jouw B.V. overdragen of je belang hierin stopzetten? Dan is voor de overdracht/levering van de aandelen in de B.V. een notariële akte vereist. Dit geldt ook voor het vestigen van beperkte rechten op aandelen, zoals vruchtgebruik of pandrecht.

Meer info Offerte aanvragen

Statuten wijzigen

Vennootschappen stichtingen of verenigingen hebben allemaal statuten. Hierin staat precies wat het doel van de vennootschap, stichting of vereniging is, hoe het bestuur of de leiding is samengesteld, hoe vaak ze moeten vergaderen, en meer.

Meer info Offerte aanvragen

Vereniging en Stichting

Het verenigings- en stichtingsrecht wordt geregeld in Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. Een vereniging of stichting kan voor verschillende doelen worden opgericht en dat kan met of zonder notariële akte. Ben jij verantwoordelijk voor een vereniging of stichting? Laat je dan op dit gebied goed voorlichten door Nationale Notaris.

Meer info Offerte aanvragen

filed under: