LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

5 tips om nu een huis te kopen!

Tip 1

NHG omlaag per 1 juli

Ben je momenteel al bezig om jouw droomwoning te kopen? Zorg er dan voor dat je dit voor 1 juli a.s. regelt. De maximale hypotheek die je nog kunt krijgen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zakt per 1 juli van € 265.000 naar € 245.000. De meeste huizenkopers kunnen ongeveer 5% minder lenen op hun inkomen.

Tip 2

Huizenprijzen goedkoper

De laatste jaren zijn de huizenprijzen flink gedaald. Na een correctie van 20% zijn koophuizen weer beter betaalbaar geworden. Momenteel stabiliseren de huizenprijzen waardoor een stijging nu eerder te verwachten valt dan een verdere daling.

Tip 3

Historisch lage hypotheekrentes

De hoogte van de woonlasten wordt voor een groot deel bepaald door de hypotheekrente. De laagste hypotheekrente is op dit moment rond de 2,35% (dit kan wijzigen). Kies je voor een rentevaste periode van 10 jaar, dan ben je verzekerd van lage woonlasten voor een lange periode.

Tip 4

Kopersmarkt

Het aanbod van te koop staande huizen is momenteel groot en hier kun je als potentiële koper van profiteren. Wil je een huis kopen? Leg een laag bod neer bij de verkopers. Vinden ze het bod te laag? Beslis niet te snel en ga gerust verder zoeken naar een ander huis.

Tip 5

Kopen veel aantrekkelijker dan huren

Bij huren stijgt de huurprijs jaarlijks aan de hand van de inflatiecijfers. Met een koophuis bouw je een vermogen op. De huur van het huis blijft altijd doorgaan zolang je er woont, terwijl je voor een koophuis een periode afspreekt voor een maximale periode van 30 jaar.

Nationale Notaris werkt samen met gerenommeerde partners die je wellicht verder kunnen helpen. Weten wie? Bekijk het hier!