Kosten besparen hypotheek

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Zo bespaar je geld op jouw hypotheek

Bij het aanschaffen van financiële producten kun je al snel honderden euro’s besparen. Autoriteit Consument & Markt (ACM) zocht precies uit welk voordeel er waar te halen valt.

Wanneer producten voor het eerst worden aangeschaft, is wat je kunt besparen het grootst. Maar overstappen kan soms ook een hoop geld schelen. Door slim te vergelijken, kan een jong gezin tussen de € 900 en € 2.100 per jaar goedkoper uit zijn. Voor een ouder echtpaar ligt de besparing zelfs tussen de € 1.000 en € 2.400 per jaar.

Kijken, kijken en dán pas kopen

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM, spoort consumenten aan om goed rond te kijken voordat ze met een partij in zee gaan. “Het is wellicht niet de leukste klus die je kunt bedenken, maar rondkijken en vergelijken levert soms die extra euro’s op die je ergens anders aan kunt besteden. Consumenten die kijken, vergelijken en daarna kopen of overstappen stimuleren daarmee de concurrentie. Bedrijven gaan dan meer keuzes bieden of een aantrekkelijker aanbod doen.”

Vooral op hypotheken valt flink wat te besparen. De prijsverschillen tussen de goedkoopste en de duurste hypotheek zijn namelijk groot. Kijk dus bij het uitzoeken vooral kritisch naar de hoogte van de rente.

Scherp houden

Door constant op zoek te gaan naar de beste deal, houden shoppers & overstappers bedrijven scherp en stimuleren ze kwaliteit en innovatie. Aanbieders moeten immers hun producten en diensten aantrekkelijk maken én houden om klanten te winnen en te binden. Dat leidt tot scherpere prijzen en dus veel voordeel voor de klant en zijn of haar portemonnee.

Hulp nodig bij het vergelijken van financiële producten van verschillende aanbieders? Bekijk onze pagina met partners. Zij kunnen je goed van dienst zijn.

Bron: ACM.nl