Liefdes testament

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Wordt 2022 het jaar van de ‘liefdestestamenten’?

Als we de cijfers uit 2021 moeten geloven, kan het zomaar zo zijn dat de stijgende lijn zich in 2022 voortzet. Geregistreerd partnerschap is niet iets wat van de een op de andere dag gebeurt. Het is een mijlpaal in het leven en de liefde. Niet alleen het geregistreerd partnerschap is een teken van liefde, een samenlevingscontract is dit ook. Er worden enkel minder rechten en plichten aan verbonden, tenzij deze zelf worden opgenomen in het contract.

Meer huwelijkssluitingen

In 2021 zijn er 3900 samenlevingscontracten ondertekend. Dit is een stijging van 8,7 procent ten opzichte van 2020. Ook zijn er 1250 akten met huwelijkse voorwaarden zoals een huwelijk of een geregistreerd partnerschap ondertekend. Dat betekent dat er in het afgelopen jaar maar liefst 11,5 procent meer huwelijkssluitingen en sluitingen van geregistreerde partners vastgelegd zijn dan in 2020.

Beste dag om de liefde te verzegelen

Elk jaar is er één zeer populaire dag om “liefdestestamenten” vast te leggen. Op Valentijnsdag laten geliefdes elkaar weten dat ze van elkaar houden. Er is dan ook geen betere dag om de liefde te verzegelen met een testament. Misschien worden de cijfers van 2021 overtroffen door 2022.