Hypotheek-rentemiddeling-Nationale-Notaris

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Wat is rentemiddeling?

Vraag

“Wat is rentemiddeling?”

Antwoord

“Rentemiddeling is een manier om een lagere hypotheekrente af te sluiten ondanks dat jouw rentevaste periode nog niet voorbij is. Daarmee verlaag je per direct jouw maandlasten. Rentemiddeling is interessant voor mensen met een koopwoning die hun hypotheek hebben afgesloten tegen een hogere rente en nog een paar jaar te gaan hebben in hun rentevaste periode, terwijl de actuele marktrente nu extreem laag is. Door rentemiddeling toe te passen kunnen zij toch profiteren van de rentedaling. Je kunt rentemiddeling alleen aanvragen bij jouw eigen geldverstrekker.

Bij rentemiddeling krijg je een nieuwe rentevaste periode. De rente die je betaalt wordt gemiddeld met de actuele marktrente. Daarbij komt nog wel de boete die je moet betalen voor het aanpassen van de nog lopende rentevaste periode. Gelukkig wordt die boete opgenomen in het nieuwe rentepercentage en wordt de boete op die manier ook uitgesmeerd over een langere periode.

Nog niet alle geldverstrekkers bieden de mogelijkheid van rentemiddeling op dit moment aan. In dit overzicht zie je welke geldverstrekkers het wel en (nog) niet aanbieden.”

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je zelf een vraag? Wij beantwoorden deze graag voor jou. Mail naar: info@nationalenotaris.nl.