NVM Open Huizen Dag Succes

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Voorjaarseditie NVM Open Huizen Dag succesvol: minder deelnemers, meer bezoekers

Veel van de 37.000 huiseigenaren die afgelopen zaterdag hun deuren openhielden voor NVM Open Huizen Dag, kwamen niet van een koude kermis thuis. Hoewel het aantal deelnemers daalde van 41.000 naar 37.000, bleef het bezoekersaantal gelijk aan de najaarseditie van vorig jaar.

In totaal kwamen er 135.000 kopers een kijkje nemen. Voor NVM voorman Ger Hukker is dat een bevestiging dat veel meer mensen zich op de koopmarkt oriënteren. “Gezien de super lage rente en het feit dat het aantal woningen dat te koop staat snel daalt, is het niet gek dat veel mensen komen kijken. De markt verkrapt zeker tot circa € 350.000.”

Er waren huizen waar de bezoekers echt voor in de rij moesten staan om binnen te komen. Helaas waren er ook een aantal huizen die geen bezoekers ontvingen.

Succesformule

De laagdrempelige manier van oriënteren op woningwebsite funda en het daadwerkelijk binnenkijken tijdens de NVM Open Huizen Dag, bleek ook deze editie weer een ‘succesformule’, aldus Marc Duijndam (CEO van funda). “De bezoekcijfers van funda gingen de afgelopen dagen door het dak: woensdag, donderdag en vrijdag waren er gemiddeld 1,5 miljoen bezoeken per dag.”

De NVM Open Huizen dag wordt elk half jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 oktober.

Heb jij jouw droomhuis gevonden en wil je graag een bod doen? We regelen graag alle notariële zaken voor jou! Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij helpen je direct verder. Andere vragen? Neem gerust contact met ons op.