LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Veilig financieel ouder worden

Eerder dit jaar is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) de campagne ‘Wie van de drie’ begonnen. Hierin staat het levenstestament centraal. Je kunt hier het artikel nog een keer teruglezen.

In juni is het startsein gegeven voor de campagne ‘Veilig financieel ouder worden’. Staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft hiervoor het startsein gegeven. Het notariaat heeft zich hierbij aangesloten. Het doel is om ouderen beter te beschermen tegen financiële uitbuiting. Zo’n twintig organisaties slaan de handen ineen om ouderen bewuster te maken van het risico van financiële uitbuiting en de mogelijkheden om hun financiële zaken zo te regelen dat de kans op uitbuiting afneemt. Van Rijn zei hierover: “Ouderen kunnen zelf veel doen om financiële uitbuiting te voorkomen, bijvoorbeeld door in een levenstestament vast te leggen wie je financiën mag beheren als je zelf te ziek of te kwetsbaar bent om dat te doen.”

In een document dat gepubliceerd is door de Rijksoverheid kun je lezen wie er allemaal aan deelnemen en wat het doel en de ambitie is. En wil je graag meer weten over een levenstestament of heb je andere vraagstukken waar wij je mee verder kunnen helpen? Neem dan contact op en wij informeren je graag over de mogelijkheden.