Vakantiewoning in Nederland, wat komt erbij kijken?

Als je het kunt financieren, is een vakantiewoning in eigen land natuurlijk heerlijk. Maar wat moet je daarvoor met de notaris regelen? Gelukkig valt dat reuze mee! Wij zetten het voor je op een rij.

Financiering vakantiewoning

De financiering van jouw vakantiewoning regel je zelf. Dit kan met een tweede hypotheek of een nieuwe hypotheek op jouw eigen woning. Controleer bij jouw financieel adviseur wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie.

Is de financiering rond? Gefeliciteerd! Dan kunnen wij aan de slag.

Leveringsakte vakantiewoning

Net als bij een reguliere woning heb je voor een vakantiewoning een leveringsakte nodig. Dit vormt de wettelijke basis voor de eigendomsoverdracht en beschermt de belangen van zowel koper als verkoper. Na tekenen van dit document is het huis officieel jouw eigendom. Om dit document in orde te maken hebben we onder andere de getekende koopovereenkomst en een geldig identiteitsbewijs nodig. Ook controleren we de herkomst van eigen geld.

Bepalingen en reglementen vakantiepark

Staat de tweede woning op een vakantiepark? Dan heb je te maken met alle bepalingen en reglementen van het park zelf. Indien van toepassing brengt dit extra uitzoekwerk met zich mee en bieden wij geen vast tarief, maar een uurtarief. Mocht er een lokale notaris zijn die hier al ervaring mee heeft en daardoor voordeliger is, verwijzen we je door zodat jij het best geholpen wordt.

Vakantiehuis in het buitenland

Wil je een tweede huis kopen over de grens? Wij kunnen jou zelf niet helpen met een woning in het buitenland. Schakel hiervoor een notaris in het desbetreffende land in.

Vakantiewoning
  • Een vakantiewoning kopen

Heb jij een vakantiewoning in Nederland op het oog? Wij helpen je graag om alle zaken op orde te krijgen! Neem bij vragen en voor meer informatie direct contact met ons op.