LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Prijzen koopwoningen nog steeds in de lift

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in juni 2015 ongeveer even hoog als in 2003, zo meldt de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie (KNB). Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Ten opzichte van vorig jaar zijn koopwoningen 2,6% duurder.

De prijzen zijn nu al ruim een jaar hoger ten opzichte van een jaar eerder. In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dal. Sindsdien is er sprake van een licht stijgende trend. De prijzen in juni 2015 liggen 4,9% hoger dan in juni 2013. De huizenprijzen zijn echter nog ver verwijderd van de piek in 2008. In vergelijking met augustus van dat jaar is het prijsniveau 17,6% lager.

Op nu.nl kun je tevens een overzicht zien wat de prijsontwikkeling is per provincie. Hierop is ook een korte reactie te zien van het CBS.

Dus ben je je momenteel aan het oriënteren op een koopwoning? Dan is het nu de tijd om te beslissen. De kans is groot dat de huizenprijzen verder stijgen de aankomende tijd.