LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Hypotheek afsluiten

Hypotheek afsluiten

Financieel advies

Voordat je een hypotheek afsluit, is het verstandig om je te laten adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur. Samen kun je bepalen welke financiering het beste bij jou past. Nu en in de toekomst. Het voordeel van zo’n financieel adviseur is dat deze objectief is en precies kan aangeven welke lening voor jou het beste is en wat op de langere termijn de consequenties van zo’n lening zijn.

Hypotheek akte

Zodra je de hypotheekofferte hebt geaccepteerd en ondertekend, stuurt de geldverstrekker de benodigde papieren naar Nationale Notaris. De hypotheekakte moet namelijk, zo is wettelijk voorgeschreven, door een notaris worden opgesteld. Nationale Notaris stelt eerst een concept-hypotheekakte op. Die kun je thuis al eens doornemen en ook de geldverstrekker zal deze conceptakte controleren. In de akte worden tal van zaken opgenomen zoals:

 • Omschrijving van het onderpand (de woning)
  De hoogte van de inschrijving (de maximale lening)
  De rente die betaald wordt aan de geldverstrekker
  De manier van aflossen van de hypotheek
  De verplichting om de woning te verzekeren
  De algemene voorwaarden van de geldverstrekker

Naar de notaris

Je tekent de hypotheekakte vaak op dezelfde dag als de leveringsakte van de woning. Je wordt op ons Nationale Notaris kantoor ontvangen door de notaris die de hypotheekakte nog even met je doorspreekt. Is alles duidelijk en akkoord, dan wordt de hypotheekakte door jou, de bank en de notaris ondertekend. Daarna wordt de hypotheekakte door Nationale Notaris ingeschreven in het kadaster. Op dat moment staat de hypotheek officieel op jouw naam.

Direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

filed under: