Subsidiemogelijkheden isoleren

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Nieuwe subsidiemogelijkheden. Isoleren maar!

De blaadjes vallen van de bomen, het is ’s avonds vroeger donker en de kachel staat weer aan. De winter is in aantocht en dat merken we ook aan onze energierekening. Tijd om jouw woning te isoleren?

Recent gebouwde woningen zijn zo goed mogelijk geïsoleerd. Heb je echter een wat oudere woning, dan is het wellicht goed om te kijken naar de verschillende isolatiemogelijkheden. Goede isolatie houdt de warmte binnen en de kou en vochtigheid buiten. Het is een investering, maar je bespaart er wel energie mee en uiteindelijk dus ook kosten. Bovendien is er een nieuwe subsidieregeling voor isolatie van kracht.

Nieuwe subsidiemogelijkheid

Per 15 september dit jaar is de SEEH regeling ingesteld door de Rijksoverheid. Deze regeling staat voor Subsidie Energiebesparing Eigen Huis en levert tot 20% voordeel op de investeringskosten voor isolatie van de eigen woning. De regeling is een gevolg op het energieakkoord, waarbij onze overheid stimuleert dat huizen en bedrijven met duurzame warmte worden verwarmd (energie opwekken) en minder energie gebruiken (energie besparen). CO2-uitstoot wordt hierdoor teruggedrongen en dat is erg belangrijk om verdere milieuproblemen te voorkomen of in ieder geval te beperken.

Isolatiemaatregelen uitvoeren

Wil je subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld de isolatie van jouw dak, gevel, vloer, spouwmuur of het aanbrengen van HR+ glas? Dan kun je dit doen via het digitale portal op de site van rvo.nl. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal twee soorten isolatiemaatregelen tegelijk laten uitvoeren. En doe je dit, dan kom je ook in aanmerking voor meer subsidie op eventuele aanvullende maatregelen.

Er is in totaal € 70 miljoen subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, verdeeld over verschillende potjes en doelgroepen (bedrijven, eigen woningbezitters, VvE et cetera). Aanvragen kunnen gedaan worden t/m eind 2018 en de eerste ronde loopt tot 1 maart 2017!

Lees meer over de voorwaarden