LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Neem een kijkje in je droomhuis tijdens de NVM Open Huizen Dag!

Op zaterdag 3 oktober 2015 vindt de NVM Open Huizen Dag weer plaats. Door heel Nederland zijn er 39.029 woningen die je vrijblijvend kunt bezichtigen tussen 11:00 uur en 15:00 uur.

Oriënteren

Natuurlijk kan de zoete geur van versgebakken appeltaart al heel wat doen met je eerste indruk van een huis, maar je doet er goed aan om je goed voor te bereiden. Bepaal van tevoren wat je zoekt in een woning. Hoeveel slaapkamers wil je minimaal? Wat voor voorzieningen wil je in ieder geval in de buurt hebben? Wil je graag een tuin op het zuiden? Zie je jezelf in een tussenwoning, of ben je op zoek naar een hoekhuis? Door je van tevoren goed te oriënteren op wat voor een huis je zoekt, kun je tijdens de Open Huizen Dag makkelijk plussen en minnen tegen elkaar afstrepen.

Scrol jezelf door Funda

Bekijk vooraf je financiële mogelijkheden. Het heeft weinig zin om huizen te bekijken die ver boven jouw maximale prijs ligt. Op Funda kun je precies zien welke huizen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. De hele lijst vind je hier, maar je kunt ook op een woonplaats, gemeente of provincie zoeken. Deelnemende huizen herken je aan de roze button. Je kunt ervoor kiezen om in de week voor of na de Open Huizen Dag ’s avonds eens te kijken in de omgeving, zodat je ook die sfeer geproefd hebt.

Beperk het aantal bezichtigingen

Je doet er goed aan om jezelf een maximum te stellen aan het aantal huizen waar je even binnen wilt kijken. Je wilt je een goed beeld kunnen vormen en als je bij heel veel huizen op één dag binnen bent geweest, is het moeilijker om het huis met haar sfeer nog even voor de geest te halen.

Slim rijden

Bepaal van tevoren je route. Dat scheelt een hoop heen-en-weer rijden. Liggen er meerdere huizen in een bepaalde wijk? Ga dan eerst daar langs voordat je naar de andere kant van de stad moet rijden. En: is je eerste indruk niet goed? Ga dan gewoon weg, dan kun je je energie steken in huizen die dichter bij jouw droombeeld komen.

NVM heeft een bezichtigingsverslag ter beschikking gesteld die je kunt gebruiken bij het bekijken van de woningen.

En heb je eenmaal het huis van jouw dromen gevonden? Dan staan wij graag voor je klaar om alle notariële zaken voor je te regelen. Vraag eenvoudig online een offerte aan en wij helpen je direct verder!