Notarieel betalen

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Nationale Notaris werkt samen met Notarieel Betalen

Notarieel Betalen biedt een unieke dienst waardoor kopers en verkopers zekerheid van betaling en/of levering krijgen. Notarieel Betalen plaatst de gelden van de klanten op een neutrale Rekening genaamd “Stichting Derden Gelden Notarieel Betalen”.

Het unieke is nu dat deze rekening wordt beheerd en gecontroleerd door twee Nationale Notarissen. Op deze manier wordt de onafhankelijkheid van deze rekening volledig gewaarborgd. Er wordt namelijk pas betaald als er daadwerkelijk aan koper is geleverd en indien er niet is geleverd krijgt de koper zijn geld terug. Doordat de gelden op deze rekening staan weet de verkoper dat het geld aanwezig is, waarmee hij geen risico heeft op wanbetaling. De kosten van Notarieel Betalen zijn laag, namelijk € 7,50 bij uitbetaling van de gelden.

Notarieel betalen lost een aantal grote problemen op, zoals:

  • Het maakt fraude heel lastig, doordat partijen ook worden geïdentificeerd;
  • Als er niet wordt geleverd ontvangt koper zijn geld terug;
  • Verkoper ziet dat het geld aanwezig is en kan dus zonder betalingsrisico leveren;
  • Mediation bij conflict/betwisting;
  • Vier ogen principe door twee Notarissen zorgt voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid;

Notarieel Betalen heeft het hele proces geautomatiseerd waardoor het gebruiksvriendelijk is. De samenwerking met DigitaleFactuur en het gebruik van een API bij andere diensten, zorgt ervoor dat Notarieel Betalen eenvoudig te gebruiken is voor duizenden bedrijven en particulieren.

Wil je meer weten over Notarieel betalen? Ga dan naar https://www.kapitaalopmaat.nl/Notarieel-Betalen. Men is momenteel bezig met de laatste fase van een crowdfunding actie is om zo snel als mogelijk te kunnen starten.