LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

In gesprek met… Jort van Sisseren directeur MyCarTransfer

Sinds kort is het mogelijk om bij aan- of verkoop van een auto gebruik te maken van MyCarTransfer. MyCarTransfer is opgericht door Jort van Sisseren en is een samenwerking aangegaan met Nationale Notaris. Met MyCarTransfer krijg je notariële zekerheid bij betaling en levering van auto’s. Het geld van de koper wordt veilig beheerd door Nationale Notaris. Na levering en overschrijving via het RDW wordt de verkoper direct uitbetaald. Jort van Sisseren vertelt er meer over.

Hoe is het idee voor MyCarTransfer ontstaan?

Ik heb al een bedrijf ‘Doe het Zelf Jachtmakelaar’ en vanuit die positie werd in een keer geïnterviewd door Quote. Albert van der Wijk (Nationale Notaris) las dit interview en heeft daarop contact met me opgenomen. We zijn toen met elkaar gaan praten om te kijken of er een samenwerking mogelijk was. In eerste instantie richtten we ons daarbij op schepen, maar dit bleek al snel niet haalbaar gezien het feit dat maar 20% van de schepen geregistreerd staat. Toen ben ik verder gaan denken en kwam ik op het idee om iets met auto’s te gaan doen. Uiteindelijk is dat idee MyCarTransfer geworden.

Waarom een samenwerking met Nationale Notaris?

MyCarTransfer zou niet kunnen bestaan zonder de notaris. De notaris garandeert de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van MyCarTransfer. Als ik dit in mijn eentje zou doen dan kun je zeggen: “Wie ben jij dat ik jou wel zou vertrouwen.” Maar omdat ik nu samenwerk met Nationale Notaris kunnen we de veiligheid garanderen.

Wat zijn de voordelen van MyCarTransfer?

Voor de koper is het grootste voordeel dat je niet op straat staat met veel geld. Laatst nog was er in Opsporing verzocht een item over een oudere dame die was overvallen terwijl ze een auto zou gaan kopen. Daarnaast is de levering gegarandeerd aangezien het geld pas overgemaakt wordt nadat de auto is overgeschreven. Voor de verkoper is het voordeel dat de betaling is gegarandeerd, ook kun je niet te maken krijgen met vals of crimineel geld. Het grootste probleem dat zich altijd voordoet met autoverkopen is dat er een moment komt dat je tegenover elkaar staat, met iemand die je niet kent, en dan moet bepalen wie er het eerst gaat oversteken. Dat moment wordt onnodig wanneer je met MyCarTransfer werkt.

Zijn er ook nadelen?

Er is één punt wat misschien voor sommige mensen soms een nadeel kan zijn en dat is de snelheid van de transactie. In de meeste gevallen is de transactie binnen een dag geregeld maar in het weekend kan het soms iets langer duren.

In ondergenoemd filmpje wordt het nog eens duidelijk uitgelegd!