LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

“Ik werd zo enthousiast dat ik besloot een stage te zoeken binnen het notariaat”

Nationale Notaris achter de schermen. Maak kennis met: Roxana Oudendorp.

Roxana is 21 jaar, studeert HBO recht aan de Hogeschool Utrecht. Ze woont met haar ouders in Amsterdam en is bij Nationale Notaris begonnen als stagiaire. Inmiddels is ze officieel in dienst en werkt ze een paar dagen per week bij Nationale Notaris. We stellen haar graag aan je voor.

Hoe ben je bij Nationale Notaris terecht gekomen?

Via een vacature op de website. Tijdens mijn studie werd er voorlichting gegeven over het lopen van stages. Daar sprak ook iemand die stage had gelopen bij het notariaat. Door de manier waarop zij hierover vertelde, werd ik zo enthousiast dat ik besloot om zelf ook een stage te zoeken binnen het notariaat. Vervolgens kwam ik de vacature van Nationale Notaris tegen en zodoende ben ik hier begonnen met mijn stage.

Wat trok je zo aan tot het notariaat?

Dat vind ik moeilijk te zeggen. Ik denk vooral de routine die je in je werkzaamheden hebt en de procedures die je moet doorlopen.

Inmiddels is je stage afgelopen en werk je nog steeds bij Nationale Notaris. Hoe combineer je dit met school?

Momenteel werk ik gemiddeld zo’n 4 dagen bij Nationale Notaris en ga ik 1 dag naar school. In november ben ik als het goed is klaar met mijn studie.

Wat zijn je werkzaamheden bij Nationale Notaris?

Ik houd me voornamelijk bezig met het verwerken van onroerend goeddossiers. Verder onderhoud ik contact met de klanten, verstuur ik verzoeken naar de bank, neem ik de telefoon aan en plan ik afspraken in.

Wat maakt werken bij Nationale Notaris zo leuk?

De werkzaamheden zijn afwisselend en daarom wordt het ook niet snel saai. De collega’s zijn aardig en we hebben het altijd gezellig samen. Dat maakt het heel leuk om hier te werken.

Ook interesse in een stageplek?

Ben jij HBO student en heb je interesse in een stageplek? Bekijk de vacature op onze website en reageer!