Huis te koop

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Huis verkopen? Gebruik het stappenplan.

Een huis verkopen is een grote stap. Is nu het goede moment om jouw huis te verkopen? Wat te doen als er restschuld is? Ga je gebruik maken van een makelaar of doe je het zelf? Vereniging Eigen Huis heeft hiervoor een handig stappenplan gemaakt.

Stappenplan

Als een huis in de verkoop gaat, wordt een vraagprijs bepaald. Er is nog een aantal dingen om rekening mee te houden, zoals de mededelingsplicht, de fiscale gevolgen en het verplichte energielabel. En als je een koper hebt gevonden, moet je denken aan de onderhandelingen en uiteindelijk de daadwerkelijke overdracht regelen. Bekijk het totale stappenplan.

Gebruik een checklist

Zorg dat je niets vergeet. De voorbereidingen tot en met de overdracht zijn puntsgewijs in kaart gebracht door middel van een handige checklist.

De rol van de notaris bij de overdracht

Wij zorgen ervoor dat de eigendomsoverdracht van de woning in goede banen wordt geleid. Zo zullen wij erop toezien dat je de woning, volgens afspraak, zonder hypotheek of beslag levert en dat de koper de koopsom tijdig bij ons in depot stort. Meer weten? Neem contact op en wij helpen je graag verder!

Bron: Vereniging Eigen Huis