toegift

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Geef jouw ideaal een toegift

Bij nalatenschap denk je waarschijnlijk al snel eerst aan familie. Meer en meer mensen vinden het echter ook belangrijk om geld na te laten aan zaken die ze een warm hart toedragen, zoals natuur, kunst en cultuur, dieren, milieu of internationale (ontwikkelings)hulp. Wil jij vanuit jouw nalatenschap jouw idealen laten voortleven en een goed doel steunen? Leg dat dan vast in je testament.

Meerdere mogelijkheden

Geld nalaten aan een goed doel heet ook wel een ‘toegift’. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een goed doel als (mede)erfgenaam opnemen in je testament. Hiermee geef je het goede doel alleen of samen met andere erfgenamen recht op de gehele nalatenschap. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vast bedrag toe te kennen aan het goede doel. Ook het nalaten van goederen behoort tot de mogelijkheden. Heb je een waardevol schilderij, bijzonder antiek, een woning? Ook deze kun je nalaten aan het goede doel van jouw keuze.

Leg je wensen vast in je testament

Om ervoor te zorgen dat jouw geld na jouw overlijden ook inderdaad op de juiste plek komt, is het belangrijk om je wensen vast te leggen in een testament. Een eigen, handgeschreven verklaring is hierbij namelijk niet voldoende. Goed om te weten: veel goede doelen hebben de ANBI-status en betalen daarom geen erfbelasting. Dat betekent dat jouw geld geheel ten goede komt aan het door jou gekozen goede doel.

Meer weten over nalaten en testamenten? Neem dan contact met ons op.

Bron: toegift.nl