Hypotheek senioren

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Gastblog: een hypotheek voor elke senior

Na jarenlang hard te hebben gewerkt wil eenieder rustig kunnen genieten van het pensioen. En het liefste in een prachtig huis met zo min mogelijk vaste lasten, toch?

Dit is voor de wat oudere doelgroep helaas niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom vinden wij dat men beter geïnformeerd moet worden over alle mogelijkheden met betrekking tot het af- of oversluiten van een hypotheek voor senioren.

Een jungle van regels

Niet voor iedereen is het af- of oversluiten van een hypotheek een dagelijkse bezigheid. Voor velen van ons is dit dan ook een lastige klus waarbij men vaak niet weet waar te beginnen. Ondanks dat de millennials zich vaak prima een weg weten te vinden door een online jungle van informatie, is dit voor de oudere doelgroep niet vanzelfsprekend.

Naarmate we ouder worden is de kans aanzienlijk dat we al een hypotheek hebben, wat het af- of oversluiten van een (nieuwe) hypotheek lastiger maakt. Want, waar moet je precies beginnen en wat zijn alle mogelijkheden? Is het bijvoorbeeld mogelijk om de hypotheeklasten na pensioen nog te verlagen?

Verlagen van hypotheeklasten

Genietend van jouw pensioen met de financiën op orde, is de kans groot dat je tegen diverse problemen aanloopt wanneer je jouw hypotheeklasten wilt verlagen. Een van deze problemen is het pensioeninkomen dat wellicht lager is dan het inkomen waarmee je destijds jouw huidige hypotheek hebt aangevraagd. Is de hypotheek dan nog wel passend bij je huidige situatie? En, hoe kunt je profiteren van een lagere actuele rentestand?

Tegenwoordig zijn de regels rondom het aflossingsvrije geld flink aangescherpt door de banken, wat in diverse reclames op de televisie wordt benadrukt. De CHF-norm is daarmee strenger geworden, gezien banken nu verplicht zijn om je te melden dat jouw hypotheek mogelijk in de toekomst niet meer te betalen is. Vanzelfsprekend roept dit diverse vragen op en denkt men vaak dat het verlagen van de hypotheeklasten na pensioen niet meer mogelijk is.

Oplossing: senioren propositie

Ondanks de vele regels met betrekking tot een seniorenhypotheek zijn er ook veel mogelijkheden. Mogelijkheden waarvan nog niet iedereen op de hoogte is. Bij SpaaQ vinden we dan ook dat er veel transparanter over deze mogelijkheden moet worden gecommuniceerd. Hypotheekadviseurs moeten bereid zijn om met de oudere doelgroep in gesprek te gaan, om zo tot de juiste oplossing te komen. Er is namelijk veel meer mogelijk dan er aan de voorkant wordt geschetst.

Zo zijn er middels de senioren propositie of seniorenhypotheek voor elke senior die zijn maandlasten wil verlagen diverse opties mogelijk. Meer weten over deze propositie, of eens in een vrijblijvend kennismakingsgesprek samen naar passende mogelijkheden voor jouw situatie kijken? Spaaq geeft je transparant advies, zodat je precies weet waar je aan toe bent.