Duurzaam wonen Nationale Notaris

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Duurzaam verbouwen. Investeer in jouw huis!

Met duurzame investeringen in jouw huis bespaar je op jouw energierekening en verhoog je het comfort in huis. Bovendien laat een investering in veel gevallen de waarde van jouw woning stijgen en spaar je het milieu.

Zonnepanelen, dak- en gevelisolatie, ventilatie en een lucht-water warmtepomp maken al snel een groot verschil in jouw energieverbruik. Wil je het echt goed doen, dan kun je streven naar NulopdeMeter. In een NulopdeMeter-woning verbruikt het huishouden minder energie dan het huis opwekt. En dat scheelt natuurlijk in uw maandelijkse woonlasten.

NulopdeMeter

De overheid, verschillende gemeenten, energiecoöperaties en andere partijen zijn actief aan de slag om de NulopdeMeter-woningen te stimuleren. Wil je ook naar NulopdeMeter? Dan moet je eerst investeren. Bijvoorbeeld in een nieuwe buitengevel en een nieuw dak. Maar ook een aanpassing van de ventilatie, het plaatsen van een lucht-water warmtepomp die warmte opwekt en zonnepanelen. Het resultaat? Een aangenaam binnenklimaat, geen tocht, geen vocht, geen geluidoverlast in jouw woning en een mooie nieuwe uitstraling. Meer comfort en wellicht ook een waardevermeerdering van jouw woning dus.

Inzicht in jouw woning

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden die bij jouw wensen en woning passen. Als je een rondje op het internet maakt, kom je verschillende partijen tegen die je adviseren en producten aanbieden om jouw woning te verduurzamen. Een energiecoöperatie kan bijvoorbeeld helpen. En op www.energielabelatlas.nl kun je snel een slimme scan van de woning doen om inzicht te krijgen in de mogelijke manieren om te verduurzamen.

Meer lezen?

Energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen zijn goed voor jouw portemonnee én het milieu. Weet je wat je kunt besparen op uw energiekosten? Kijk eens op de volgende websites:

www.ikinvesteerslim.nl
www.verbeteruwhuis.nl
www.energielabelatlas.nl
www.onshuisverdienthet.nl

Milieu Centraal

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal geeft praktische en betrouwbare tips en adviezen over energie en milieu in het dagelijks leven. Handige informatie voor als je aan de slag wilt met energiebesparing in huis: isoleren, zuinige apparaten, spaar- en ledlampen en makkelijk toe te passen bespaartips – www.milieucentraal.nl.