Adamas inloophuis

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Adamas Inloophuis: “Omdat het belangrijk is dat je ook wat voor een ander doet”

De diagnose kanker kan veel teweegbrengen. Niet alleen als jezelf ziek bent, maar ook als iemand in jouw directe omgeving met kanker wordt geconfronteerd. Op donderdag 9 februari jl. werd notaris Pieter de Boer van Nationale Notaris Hoofddorp samen met 12 andere ondernemers opgesloten om zoveel mogelijk geld, producten en diensten te regelen voor het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Er werd in totaal € 246.705,50 opgehaald! 

Collega Eline Boelé, die samen met Pieter de Boer deelnam aan deze ludieke actie, vertelt over dit geweldige initiatief.

Hoe zijn jullie tot deze actie gekomen?

“Zelf woon ik momenteel in Nieuw-Vennep waardoor ik al enigszins bekend ben met het Adamas Inloophuis. Ik weet dat zij vaak verschillende acties houden om geld in te zamelen en vond deze actie dan ook weer een mooi plaatselijk initiatief.”

Hoe was de samenwerking met de andere ondernemers?

“Er was niet echt een samenwerking met de andere ondernemers, het was meer een competitie. Alle deelnemende ondernemers zaten namelijk in een eigen kamer en om het uur ging er een bel die aangaf dat er matchformulieren ingeleverd moesten worden. Dit waren de contactmomenten met de andere ondernemers. Deze waren vaak erg leerzaam en interessant om te zien. Zo was er bijvoorbeeld een ondernemer die diners veilde en hiermee veel geld wist op te halen.”

Wat maakt voor jullie Adamas zo bijzonder?

“Adamas is een inloophuis voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en voor mensen uit hun naaste omgeving. Adamas biedt voor al deze mensen een luisterend oor, ze organiseren activiteiten en bieden ontspanning. Adamas is absoluut geen hospice maar zorgt er juist voor dat iedereen op elk moment van de dag kan binnenlopen.”

Is het gelukt om jullie netwerk optimaal te benutten?

“Jazeker, maar het was wel lastig omdat je je in een omgeving bevindt waarin iedereen ongeveer hetzelfde netwerk heeft als jij. Hierdoor moest er een zogeheten ‘blacklist’ aangemaakt worden waar mensen hun naam op konden zetten zodat ze niet meer gebeld zouden worden. Al met al is het ons toch gelukt om met zijn allen een hoog bedrag op te halen en daar zijn we dan ook erg trots op!”

Waarom zouden andere ondernemers ook mee moeten doen met dit initiatief?

“Omdat het belangrijk is dat je ook wat voor een ander doet! Dit kan natuurlijk op heel erg veel verschillende manieren, het hoeft niet meteen iets groots te zijn. Zelfs de kleinste dingetjes kunnen het grootste verschil maken.”

Zouden jullie nog een keer mee doen aan deze actie?

“Ja dat zeker! Het was een bindende ervaring en het gevoel van samenhorigheid doordat we met ze allen aan zo’n mooi doel konden werken is erg motiverend.”

Ook Pieter de Boer is kort geïnterviewd over de ‘lock-up’. Bekijk dit interview via ondergenoemde link die op Facebook is geplaatst!

Een interview met Pieter de Boer