Open Huizen Dag Nationale Notaris

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

30 september: op huizenjacht!

Afgelopen jaar is een recordaantal van bijna 215.000 huizen verkocht. Naar verwachting sneuvelt dat record dit jaar alweer, want huizen zijn nog steeds enorm gewild. Dat belooft een drukke Open Huizen Dag 2017!

Nog maar een paar jaar geleden waren de landelijke cijfers over de woningmarkt een ongeluksbode voor huiseigenaren. Dalende woningprijzen en een stijgend aantal ‘onder-water-huishoudens’. Tegenwoordig kijken eigenwoningbezitters verlekkerd naar de berichten van statistiekbureau CBS.

Flinke stijging woningverkopen en -prijzen

Maandelijks stijgen de prijzen van koopwoningen. In mei dit jaar zelfs zo’n 7,8% vergeleken met het jaar ervoor. Ruim 92.000 huizen wisselden in de eerste vijf maanden van dit jaar van eigenaar. Dat is dik een vijfde meer dan van januari tot en met mei 2016. Toch wordt er nog steeds relatief weinig nieuw gebouwd. Hierdoor slinkt het aanbod te koop staande huizen snel. En dat heeft gevolgen voor de bestaande huizenprijzen: in 2016 steeg de huizenprijsindex (PBK) van het CBS met gemiddeld 5% ten opzichte van 2015. Voor 2017 wordt een stijging van minstens 6,5% verwacht. Gunstig voor verkopers, maar nadelig voor kopers.

NVM Open Huizen Dag

Op zaterdag 30 september kunnen huizenbezitters wederom meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. Misschien een mooi moment om jouw woning in één keer aan alle geïnteresseerden te laten zien. En hopelijk te verkopen. Ben je juist op zoek naar jouw droomwoning? Ga dan tussen 11.00 uur en 15.00 uur langs bij verschillende woningen die je aanspreken. Je kunt hier vrijblijvend binnenlopen en zo een goede indruk krijgen van de woning. En wie weet direct een bod te doen!

Meer informatie Open Huizen Dag