Huis & Hypotheek

Een huis kopen

Ga je een huis kopen? Dan is er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zoals voorlopige koopovereenkomst, financieringsvoorbehoud en bescherming via inschrijving. Naast deze “basics” is het ook goed om te kijken naar bijvoorbeeld bestemmingsplan, bodemverontreiniging, het inbouwen van bedenktijd en de mogelijkheid om af te zien van de koop. Nationale Notaris helpt je hierbij en zorgt dat jij je zaakjes goed voor elkaar hebt.

Je huis verkopen

Als je je huis verkoopt, moet je als verkoper van een aantal belangrijke zaken op de hoogte zijn. Je wordt officieel uitgeschreven als eigenaar van het onroerend goed waarbij ook de gehele of gedeeltelijke financiering een punt van aandacht is. Nationale Notaris neemt het hele traject met je door en regelt alles voor je. Is de verkoop gesloten dan zorgt Nationale Notaris ervoor dat de verkoop wordt doorgegeven aan het Kadaster. Alles prima geregeld en je hebt nergens meer omkijken naar.

Hypotheek afsluiten

Voordat je een hypotheek afsluit, raden wij je aan om eerst goed rond te kijken. Er zijn een heleboel geldverstrekkers en financieel adviseurs en als je je via internet of andere wegen goed informeert dan is daar echt iets te halen. Zorg er in ieder geval voor dat je goed voorbereid bent voordat je het gesprek in gaat. Enkele zaken die je alvast uit kunt zoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is de huidige hypotheekrente bij de diverse geldverstrekkers?
  • Hoeveel kun je maximaal lenen?
  • Wat is voor mij de aantrekkelijkste hypotheekvorm?

Mocht je geen goede financieel adviseur kunnen vinden, dan helpt Nationale Notaris je daar graag bij.

Hypotheek doorhalen

Bij het stopzetten van je hypotheek, ook wel genoemd royeren of doorhalen, zijn er ook weer belangrijke dingen waar je op moet letten. Zo kun je bijvoorbeeld nu alvast die doorhaling regelen omdat het dan goedkoper is. Ook is het goed te weten wat Nationale Notaris in dit traject precies voor je doet en wat daar allemaal voor documenten en gegevens voor nodig zijn.