Levenstestament

LET OP. Dit artikel is ouder dan 1 jaar.

Waar zeg ik ja tegen?

Stel je moeder wordt een dagje ouder en gaat lichamelijk of geestelijk achteruit. Of een goede vriendin staat voor een grote operatie en is daardoor maanden aan bed gekluisterd. Je bent gevraagd de belangen van je moeder of vriendin te behartigen. Het kan gaan om financiële zaken, het nemen van medische beslissingen, het uitvoeren van persoonlijke wensen of een combinatie hiervan. Een hele verantwoordelijkheid. Zo iemand noemen we een gevolmachtigde. De afspraken worden vastgelegd in een volmacht of levenstestament.

De KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) heeft speciaal over dit onderwerp een brochure uitgebracht waarin je meer informatie vindt over de taken en verantwoordelijkheden van de gevolmachtigde: jij dus. En over het inrichten en uitvoeren van deze taken. Het kan je ook helpen bij het nemen van een besluit. Wil ik wel optreden als gevolmachtigde voor deze persoon? En welke taken neem ik dan op mij? Je bent namelijk niet verplicht dit te doen.

Bekijk hier de brochure

Wil je na het lezen van deze brochure meer weten over het levenstestament? Lees dan ook het artikel over de campagne ‘Wie van de drie…’ hieronder dat wij eerder geplaatst hebben over dit onderwerp. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Campagne ‘Wie van de drie…’ wegens succes verlengd